Skal du arbejde hjemmefra, fordi du er slået hjem af Coronavirus? Eller måske kører tog og bus bare ikke, fordi der er snestorm i Danmark. Der kan være mange grunde til, at du i kortere eller længere tid skal arbejde hjemmefra. Derfor har vi samlet tips og tricks til, hvordan du får mest ud af dine hjemmearbejdsdage.

Når du skal arbejde hjemmefra, er det måske en helt ny verden for dig. Mens nogle arbejdspladser tilbyder det som en del af deres flekstid, så er det helt umuligt på andre arbejdspladser. Eller rettere, det var det, for med Coronavirussen (også kaldet Covid-19) i marts 2020, blev det pludseligt muligt at arbejde hjemmefra.

Tænk, hvis dette kunne fortsætte på sigt også. Den massive besparelse på klimabelastningen via transport virker jo som en oplagt årsag til at fokusere på dette.

Nå, tilbage til at gøre skabe en skøn tid for dig, når du skal arbejde hjemmefra.

Dette indlæg vil i stor stil linke til andre indlæg her på Hjemmekontoret.dk, da vi allerede har skrevet om mange emner, der helt naturligt hører under det at arbejde hjemmefra. Både med og uden et egentligt hjemmekontor. Der er mange, der arbejder hjemmefra på fuld tid uden nogensinde at have et decideret “hjemmekontor” til formålet.

​Et hjemmekontor er en sindstilstand

Herfra har vi faktisk også den holdning, at et hjemmekontor (eller en hjemmearbejdsplads) mere er en mental indstilling end et fysisk rum. Vi har selv hjemmekontor, men arbejder lige så gerne hjemmefra i andre af boligens rum. På den måde kan hele ens verden være en hjemmearbejdsplads.

Nogle er endda “digitale nomader” og arbejder bogstavelig talt fra alle verdenshjørner. Hvis man kan arbejde kun ved hjælp af en bærbar med internet samt en telefon, så er hele verden din arbejdsplads.

Okay, ikke under selve Coronavirus-karantænen, hvor du skal holde dig hjemme og/eller væk fra andre, men pointen er, at du ikke skal begrænse dig selv.

Dét er det absolut største tip (og trick) til at arbejde hjemmefra bedst muligt.

Du skal hele tiden huske på, at du bestemmer. Det er jo dig, der skaber din egen hjemmearbejdsplads!

Godt tips til når du arbejder hjemmefra

Så er vi nået til henvisningsdelen af dette indlæg. Det er her, vi peger dig i retning af andre indlæg, vi tidligere har lavet om det at arbejde hjemmefra.

Hjemmearbejdsplads uden hjemmekontor – Sådan arbejder du bedst >

Indretning af hjemmekontoret: Pimp dit hjemmekontor >

5 tips til hverdagen på hjemmekontoret >