Indretning af hjemmekontoret er første skridt på vejen til en god hjemmearbejdsplads. Det gælder både rent ergonomisk, men i høj grad også når vi taler inspiration og glæde. Derfor har vi lavet et indlæg med fokus på sidstnævnte her i “Pimp dit hjemmekontor”.

Hjemmekontoret kan godt bare været et sted, hvor du sidder godt (sådan rent fysisk) og har de ting, du skal bruge for at udføre dit arbejde. Det kan være en bærbar og en telefon samt måske en god mus.

Men hvad med arbejdsglæden? Skal den bare skydes ud til højre, fordi du sidder alene på hjemmekontoret? Nej vel.

Derfor har vi taget de lidt mere festlige briller på og ser på, hvordan du kan pimpe* dit kontor 

*Altså, gøre det lidt kækt, sjovt og lækkert, så du smiler, når du skal arbejde… det må man altså godt!

Pimp dit hjemmekontor: Sådan kommer du godt igang

Inden du kaster dig ud i at købe en masse lir til hjemmekontoret, skal du kigge lidt indad. Glem alt om, hvordan tidligere arbejdspladser har været, og fokuser i stedet på hvad du allerhelst vil omgive dig med.

Spørg dig selv: Hvad får mig til at smile?

Er det billeder af din bedre halvdel, din hund eller dine børn? Måske er det en Star Wars plakat, der skaber lidt mere pep i din hverdag. Uanset hvad det er, så brug det.

Lav din pauseskærm om til at have billeder af dét, der skaber smil eller andre gode følelser hos dig. Har du et hjemmekontor med vægge, der kan dedikeres til dette formål, så start med bare at printe nogle inspirationsbilleder ud. 

Det kan naturligvis også være citater eller en tegneserie, der bare får dig til at klukke hver gang, du læser den. Det er helt op til dig. Hjemmekontoret er dit domæne. Og det gælder, hvad end hjemmekontoret er en bærbar computer eller et værelse.

Du bestemmer. Det er dig, der er chef dér!

Next step: Hvad får mig til at præstere?

Når du har skabt rammer, der gør dig glad, vil du ofte være mere motiveret til at arbejde, da du forbinder det med noget positivt. Men hvad så med at blive bedre til selve arbejdet?

Nu er vi ude i præstation!

Nej nej, du skal ikke få præstations-angst nu. Det hele handler om at skabe positive rammer. Uanset om du sidder med regnskab, salg, kundeservice eller noget helt fjerde. Der vil altid være noget, der får dig til at præstere bedre. At give den en ekstra skalle!

Arbejder du med kundeservice eller support, så er det måske mails fra kunder, hvor du har reddet deres dag. Hvis du kan, så print dem ud og hæng dem op. Alternativt, så tag et skærmdump og gem dem ned på din computer i en lille mappe. Du kan jo passende kalde den “Mit happy place”. Trænger du til et lille boost i løbet af dagen, så er det dem, du skal skæve til. 

Hvis du er sælger og har mål, du skal nå, så lav en oversigt med delmål, hvor du kan “hakke af” hver gang, du har nået et af disse delmål. Ikke noget med strafpoint eller andet negativt. Bare fokuser på det, der får dig til at smile og løbe hurtigere, fordi du gerne vil.

Belønning på hjemmekontoret

Nej, det er ikke titlen på en sengekantsfilm. Eller, måske er det, men det er i så fald ikke én, jeg er bekendt med. Derimod er det noget, du skal udvælge som en belønning til dig selv, når du har opnået noget.

  • Fik klaret alt på din To-Do liste i dag? 
  • Er endnu et delmål opnået?
  • Lukkede du en ordre eller fik afleveret et projekt?

Dét skal da fejres! Alt sammen. Hele tiden og hver gang. Men hvordan?

Præcis som ved glæde og præstationsfremmere (nej, ikke noget doping her), så er det meget individuelt. 

Måske er det et stykke chokolade eller andet spiseligt. Det kunne jo passende stå på dit skrivebord eller være i nærheden af dér, hvor du sidder og arbejder.

For andre vil det være at se noget stand-up comedy på YouTube eller et afsnit af dit yndlingsserie på Netflix. Okay, du skal nok ikke lige vælge at køre et timelangt maraton på Netflix, men en kærkommen og velfortjent pause vil komme alle til gode.

Bare husk, at når du sidder på hjemmekontoret, så er du både slavepisker og gulerodsgiver. Så husk nu at give dig selv en belønning. De fleste af os kan sagtens slå os selv oven i hovedet, når vi ikke gør noget optimalt.

Men husker du også at belønne dine sejre?

Dét skal du altså gøre nu!

Læs også vores indlæg: 5 tips til hverdagen på hjemmekontoret her >