Her kan du læse lidt om os, der står bag Hjemmekontoret.dk, og hvorfor vi har lavet siden. Kort fortalt, så har vi arbejdet hjemmefra på både heltid og deltid gennem mange år.

Du vil måske gerne vide lidt om os, der står bag Hjemmekontoret.dk, og dét skal du naturligvis ikke snydes for. Hjemmekontoret.dk er skabt for at inspirere og informere, så vi vil gerne give ud af gode tips til at arbejde hjemmefra på den bedst mulige måde.

Alt på denne hjemmeside er skrevet af Karina Adelgaard og Nadja Houmøller. Sammen har vi firmaet ADELHOU, som er et web- og marketingbureau. Du kan læse meget mere om vores virksomhed på ADELHOU’s hjemmeside her >

Som selvstændige har vi arbejdet fra hjemmekontor i en årrække. Det er denne erfaring (på godt og ondt), der ligger til grund for hjemmesiden her, der er dedikeret til hjemmekontoret og dét at arbejde hjemmefra.

Allerede som menig lønmodtagere er flere af os så heldige, at vi gennem flekstid og andre fleksible ordninger kan arbejde hjemmefra en dag eller to om ugen. Det gælder også skribenterne her på Hjemmekontoret.dk

Vi har nemlig både erfaring med at arbejde hjemmefra i korte perioder (halve eller hele dage) samt helt fast, dag ind og dag ud.

Erfaring med at arbejde hjemmefra

Nadja arbejdede på et reklamebureau i ti år (fra 2001 til 2011). Dengang arbejdede hun aldrig hjemmefra, så der var en skarp opdeling mellem arbejdsliv og hjemmeliv. Siden 2011 har Nadja til gengæld arbejdet 100% fra sit hjemmekontor, så der er rigtig mange års erfaring med dette.

Karina derimod arbejdede fra 2008-2016 i en virksomhed med flekstid og mulighed for at arbejde hjemmefra. Derigennem lærte hun mange tricks til, hvordan man kombinerer dét at arbejde hjemmefra med en konventionel kontorarbejdsplads.

Det gælder om at huske at få væsentlige ting med frem og tilbage fra hjemmekontoret og arbejdspladsen. Og, ikke mindst at lære, hvordan man arbejder bedst med forskellige opgaver.

Hjemmekontor eller hjemmearbejdsplads?

Stadig flere arbejder hjemmefra, og det skaber stadig større opmærksomhed omkring det at have et hjemmekontor. I den forbindelse er det vigtigt at huske på, at hjemmekontoret både kan være et værelse eller en særskilt plads i en stue eller et soveværelse. Altså, det sted, hvor du foretrækker at sidde – eller hvor der er plads.

Det er alligevel de færreste forundt at have et lokale dedikeret til hjemmekontoret. Med mindre altså, en hjemmearbejdsplads er noget, der benyttes ofte. 

Fra Nadja begyndte at arbejde 100% hjemmefra, har det som sagt været på et reelt hjemmekontor. Et værelse blev simpelthen dedikeret til dette formål. Gennem de knap 8 år, hvor Karina vekslede mellem et almindeligt kontor og en hjemmearbejdsplads, foregik arbejdet hjemmefra som før nævnt via en plads i sofaen eller ved spisebordet.

Sidstnævnte har også en række fordele, da variation er uhyre vigtigt for en god arbejdsdag.

Netop derfor er ordet “hjemmekontor” egentlig bare defineret som den plads i hjemmet, du foretrækker at benytte, når du arbejder hjemmefra. En hjemmearbejdsplads kan nemlig være en fast plads ved spisebordet i lige så høj grad, som det kan være et separat værelse.

Overskud på hjemmekontoret

Hvad skaber så det bedste hjemmekontor? Kort sagt, så er det hjemmekontoret, der giver dig ro, inspiration og plads. Ikke mindst mentalt, da det netop er ro, inspiration og plads, der skaber det nødvendige overskud til at kunne arbejde hjemmefra

Derfor har vi lavet en række indlæg på denne side, hvor fokus er på at gøre dit hjemmekontoret til den bedst mulige hjemmearbejdsplads for lige netop dig

Er hjemmekontoret uinspirerende, så læs indlægget “Pimp dit hjemmekontor” her >

Har du svært ved at få hverdagen til at fungere på hjemmekontoret, så læs “5 tips til hverdagen på hjemmekontoret” her >

Er du en af dem, der ikke har et egentlig hjemmekontor? Klik her og læs “Hjemmearbejdplads uden kontor – Sådan arbejder du bedst” >

Hvad er affiliate links og advertorials?

Når der øverst i et indlæg her på hjemmekontoret.dk står, at indlægget “indeholder affiliate links”, så er det blot for at være 100% transparante omkring markedsføring og samarbejder.

Det betyder nemlig, at hvis du klikker og køber via et links, så kan det eventuelt udløse provision til hjemmekontoret.dk. Det er ikke alle links, der nødvendigvis er affiliate links, men vi markerer alle artikler, der indeholder bare ét affiliate link.

Når et indlæg er markeret som en “advertorial”, er det resultatet af et samarbejde med en virksomhed. Det kan både være en tekst udformet af en virksomhed, eller en tekst skrevet af os, der indeholder en anmeldelse eller anbefaling af et produkt eller en ydelse. Igen, så er det blot for at være gennemskuelige, og derfor inkluderer vi denne information her i “om os”-teksten.

Der er også displaybannere på denne side, men disse er mere genkendelige, så det kan afkodes af brugere med det samme. Har du nogle spørgsmål, kan du altid kontakte os på email@adelhou.dk.