Et hæve-sænke skrivebord er altid at foretrække, da du så kan arbejde både siddende og stående. Derudover kan du selv i siddende stilling også tilrette og justere alt efter hvilken type opgave, du er i gang med.

Sidder du og læse? Eller er du i gang med at skrive et vældigt værk? Det er bare to opgaver, der sagtens kan udføres ved ganske forskellige skrivebordshøjder og dermed sikre variation i din arbejdsdag.

Omvendt, så kan man lidt kækt sige, at et hæve-sænke skrivebord jo ikke er noget værd, med mindre man rent faktisk bruger det. Jeg kan selv være rigtig god til at i månedsvis at have en daglig rutine, hvor man hæver skrivebordet som det første hver morgen, og så sænker det igen et par timer før frokost. Efter frokost tager man så lige nogle opgaver stående igen.

Variation er altafgørende

På den måde udnytter man hæve-sænke skrivebordet fortræffeligheder optimalt. Der er nærmest automatisk rejsning (ja, det lyder lidt mere festligt, ikk?!), og man kan hurtigt mærke, at det giver mere energi.

Til gengæld har jeg også haft perioder på måneder, hvor jeg ikke én eneste gang får hævet skrivebordet. Så er det jo ét fedt, om skrivebordet er stationært, da det kun er i teorien, man har et hæve-sænke skrivebord. Sidder du rigtigt ved et skrivebord, så betyder det også, at du har variation. Det er ikke “one size fits all”, når vi taler arbejdsstilling.

Det er variation, der er nøglen, og dertil er det optimalt, hvis du både kan sidde og stå. En anden løsning er en god kontorstol, der reelt bør omfatte mere en én kontorstol, hvis varierende siddestilling skal komme i spil.